fbpx
  • +31 73 551 5716
  • maandag gesloten | dinsdag 09:00-18:00uur | woensdag 09:00-18:00uur | donderdag 09:00-18:00uur | vrijdag 09:00-18:00 | zaterdag 09:00-17:00 | zondag gesloten |

Oktoberfest

Hulp nodig?

Bel of mail ons: Telefoon: +31(0)73-551 5716 info@avanhamond.nl

Contact opnemen

Naast carnavalskleding kunt u bij ons ook terecht voor Tiroler kleding voor het jaarlijkse Oktoberfest. Voor de mannen hebben we een ruim assortiment aan traditionele Tiroler lederhosen en voor de vrouwen mooie dirndl jurkjes. Het grootste feest in Duitsland wordt ook in Nederland steeds populairder, maar wist u bijvoorbeeld dat het Oktoberfeest helemaal niet in oktober wordt gevierd? In Duitsland wordt het Oktoberfest al in september gevierd. Het is eigenlijk een oogstfeest voor de producten gerst en hop waar bier van wordt gemaakt. Vandaar dat iedereen met een grote bierpul in zijn hand rondloopt.

Oktoberfest is niet hetzelfde als een après ski party

Het Tiroler feest doet Nederlanders altijd denken aan een après ski party, maar is vooral bekend van het Oktoberfest in München. Dit is de hoofdstad van het Duitse bier met het beroemde Hofbrau Haus. In de Theresia Wiese komen honderdduizenden mensen samen om het bierfeest te vieren in tenten waar het bier rijkelijk vloeit. Uiteraard met Bratwurst en natuurlijk Schweinshaxe. De mensen zijn gekleed in de typische Beierse klederdracht met lederhosen voor de heren en dirndl jurken voor de dames. Uiteraard draagt ook iedereen de typische Beierse hoedjes met veertjes.

Lederhosen en dirndljurken

Op zoek naar een Oktoberfest kostuum, zoals een roze dirndl jurkje voor dames of lederhose? Speciaal voor dit jaarlijkse evenement hebben we een pagina vol Oktoberfeest kleding gecreëerd met Tiroler hoedjes, baarden, snorren en Heidi pruiken voor vrouwen. De leukste kleding kunt u eenvoudig online kopen voor de laagste prijs, zoals de Tiroler jurkjes voor meiden. Deze schattige dirndljurkjes met pofmouwtjes en een stevig decolleté zijn charmant en sexy tegelijkertijd. De mannen lopen in stoere lederhosen die tot aan de knieën rijken. Onder de pijpen van de Tiroler lederhosen dragen zij een blauw wit geblokt overhemd. Deze Bayern Trachten Kleidung is er met een kleine afwijking ook voor Tiroler kleding.

De Tiroler dirndl jurken zijn bijna hetzelfde alleen gebruikt men in Tirol meer rood met wit. De Tiroler lederhosen wijken weinig af van de Bayerische lederhosen. Tiroler hoeden zijn meestal groen en de Beierse hoedjes zijn grijs, beide Oktoberfest hoedjes hebben een veertje. Voor de dames zijn er dirndl pruiken met ingevlochten lang blond haar. Leuk zijn ook de Oktoberfest brillen en bierbrillen en er zijn nog veel meer andere accessoires, bedenk het maar, u kunt het zo gek maken als u leuk vindt.

Bestel hier de leukste oktoberfest decoratie

Geen zin om met een grote groep af te reizen naar München? Organiseer dan thuis uw eigen Oktoberfest en bestel hier de leukste oktoberfest decoratie, zodat het huis niet onder doet voor een echt Hofbrau Haus. We hebben het grootste assortiment met onder andere vlaggen, tafellakens, servetten en slingers met het blauwwitte Oktoberfest motief en plastic bierpullen zodat het bier rijkelijk kan vloeien. Mocht u op het laatste moment een Tiroler feestje willen geven, is dat geen probleem, want u kunt uw bestelling morgen in huis hebben. Houdt u niet van bier? Geen punt, in Duitsland vieren ze iets later in het jaar ook wijnfeesten, dus een goed excuus om (nog) een feestje te vieren.